Početna      Pretraga      Dodaj udruženje      O nama      Kontakt  

Početna Ostalo Fondacija Boris Divkovic

Fondacija Boris Divkovic

Fondacija Boris Divkovic
Općina: Sarajevo - Centar
Adresa: Branilaca Sarajeva 5/1
Kontaktna osoba: Anela Lemes
anela@bdf.ba
Telefon: 033408887
Fax: 033408881
Web adresa ili link na društvenoj mreži: www.bdf.ba
Misija: Fondacija Boris Divković je osnovana 2013. godine s ciljem unapređivanja političkih nauka i političke prakse u Bosni i Hercegovini. Fondacija će promovisati odgovornu politiku, koja će služiti svim građanima i građankama i djelovati na principima jednakopravnosti, suživota i solidarnosti.
Vizija: Vizija Fondacije Boris Divković je obilježena težnjom da se politička djelatnost uskladi sa osnovnim moralnim principima, što je ideja za koju se Boris Divković zalagao tokom čitavog svog angažmana. Široka rasprostranjenost mišljenja da je spoj morala i politike nemoguć samo je posljedica višedecenijske vladavine neodgovornih politika. Fondacija Boris Divković polazi od pretpostavke da je moguće i potrebno provesti ideološku dekontaminaciju pojma politike u javnom prostoru, čime bi se stvorio uslov za involviranje poštenih i odgovornih ljudi u bh. političke procese.
Broj osoba na ugovoru o radu: 2
Broj povremeno zaposlenih osoba: 3
Je li udruženje član vijeća mladih: NE
Udruženje je: Domaće
Udruženje je: udruženje koje radi s mladima
Na kojem području djeluje udruženje:
  • na državnom nivou

Implementirani projekti: - Akademija političke odgovornosti (pet generacija) sa učešćem mladih političara i političarki, NVO aktivista i aktivistkinja, novinara i novinarki te teologa.
- Regionalna liberalna politicka akademija za mlade liberale (tri generacije) - sa ciljem da se ojača kapacitet mladih liberal na zapadnom Balkanu
- Schools in Connections - projekat za bolje osnovno obrazovanje koje ima za cilj da zajedničim radom ostvari kvalitetno obrazovanje o društvenim i održivim pitanjima, i koje se fokusira na buduće perspektive mladih učesnika i učesnica.
- Rastemo zajedno – Erasmus program ciljem da se kreira društveno poduzetništvo dostupno mladima od 15-25 godina starosti u što većoj mjeri.

Važne informacije za potencijalne partnere: Pozitivan revizorski izvjestaj medjunarodne revizorske kuce Grant Thornton
Kod udruženja: 121518685579
Dodano: 2018-02-12 08:50:09 ; Zadnja izmjena: 2018-02-15 09:07:40 ;   

Korisnički meni